ENRIC MONTEFUSCO

Presentación “Meridiana” con Banda.
Dom 19 Feb. 20:00hrs
Entradas:
Ant 15€ / Taq 18€

A punt de complir-se el primer aniversari de la dissolució de Standstill, qui va ser el seu fundador, compositor i vocalista comença oficialment la seva carrera en solitari amb un debut, Meridiana, publicat a través del seu propi segell, Buena Suerte, en CD, doble vinil i àlbum digital. Fidel a la seva concepció catàrtica del rock però més autor que mai, Enric Montefusco dona un pas endavant tant en el que és musical com en el que és literari que exemplifica la seva recerca permanent d’un llenguatge propi als antípodes del que és reconeixible.

En paral·lel a la seva iniciació en la direcció escènica amb una obra, Tata Mala, que es va estrenar a l’últim GREC (Barcelona), Enric Montefusco ha creat, gravat i produït onze cançons que sense abdicar de la intensitat característica de la qual sempre va ser la seva banda es projecten cap a territoris poc o gens trepitjats en la nostra música popular. Acompanyat de fins a dotze músics, dota el disc d’un ambient orgànic, terrenal, amb gust de vent i fusta (guitarra espanyola, cello, violí, acordió, mandolina, fagot, flauta). Meridiana redefineix així el seu so amb audàcia a partir d’ecos diversos: la chanson francesa, el folklore mediterrani, els palmells flamencs, el coqueteig amb el ritual percussiu de l’aclaparadora Adiós i, en definitiva, l’assumpció de les arrels pròpies que culmina a El riu de l’oblit, el primer tema en català de la seva trajectòria.

I és precisament en aquesta tornada cap a l’origen on trobem la clau conceptual d’un disc que, més enllà de la narració biogràfica, és un retrat cultural i social, un retrat de classe, de classe treballadora. Ja des de Meridiana, la cançó que li dóna títol amb el nom de l’avinguda en la qual va créixer, Enric pren partit. I Flauta Man, amb el seu sorneguer sentit de l’humor, el retaule de Obra maestra o la seva apel·lació final a l’oient en Yo delego en ti demostren que no s’atura.

Una aposta radicalment personal i universal a   un   temps   que, amb Todo para todos com a pedra de toc, es va pre-estrenar en directe el passat mes de setembre al Mercat de Música Viva de Vic. La calor del públic i l’aplaudiment de la crítica allà congregats són el millor pròleg possible a una gira que viurà el 14 de desembre el seu primer punt d’inflexió -Barcelona, Casino de l’Aliança, Festival del Mil.leni- i que aviat afegirà noves dates.

Fitxa Artística:
Enric Montefusco: veu i guitarra Pere Jou: teclats i acordió
Aleix Puig: viola
Ramon Rabinad: bateria i percussió